Харчова алергія: хвороба або стан? Поняття її як співіснування людини та харчових алергенів

Проф. Л.М. Пасієшвілі, д.м.н. Н.М. Железнякова, к.м.н. Т.М. Пасієшвілі. Харківський національний медичний університет. Кафедра загальної практики — сімейної медицини та внутрішніх хвороб.

Наведені сучасні дані щодо розповсюдженості та механізмах формування харчової алергії. Визначені фактори, які провокують її появу та наведені продукти харчування, які з найбільшою частотою сприяють її появі. Показані патогенетичні ланки харчової алергії у дітей та приведені дієтичні та фармакологічні методи корекції.

Ключові слова: харчова алергія, патогенез, діагностика, лікування.

Pasiyeshvili LM, Zheleznyakova NM, Pasiyeshvili TM. [Food allergy: is a disease or condition? The concept of coexistence human and food allergens]. Shidnoevr. z. vnutr. simejnoi med. 2016;2:20-27. Russian.
https://doi.org/10.15407/internalmed2016.02.020

Download.PDF